Γνωρίστε την Αθηναϊκή Mediclinic

Στην Interamerican αντιμετωπίζουμε ολιστικά την υγεία. Πέρα από την ασφάλιση υγείας, ο όμιλός μας παρέχει υπηρεσίες υγείας, με την Άμεση Ιατρική Βοήθεια και τη Γραμμή Υγείας 1010, τα Πολυϊατρεία Medifirst και βέβαια την Αθηναϊκή Mediclinic. Μια σύγχρονη Γενική Κλινική με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, η οποία προσφέρει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ενώ διαθέτει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Τι ζητούν λοιπόν οι άνθρωποι από μία κλινική; Εξειδικευμένο προσωπικό, προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και την ανθρώπινη αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα. Αυτά παρέχει η Αθηναϊκή Mediclinic. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε αναλυτικά τους τρόπους που υποστηρίζει την εξειδίκευση, την ασφάλεια και την ανθρώπινη προσέγγιση στον ασθενή.  

Πιστοποιημένη φροντίδα

Η Αθηναϊκή Mediclinic αποτελεί μια πρότυπη “boutique”  κλινική με άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Είναι η πρώτη κλινική που πιστοποιήθηκε για την Ποιότητα και Ασφάλεια των Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15224 από το Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Swiss Approval International με την πιο απαιτητική version του 2016.  Την εμπιστοσύνη της στην Αθηναϊκή Mediclinic έδειξε ξανά η Swiss Approval επιλέγοντας την ανάμεσα σε πολλές κλινικές για να επιθεωρηθεί η ίδια από την Υπηρεσία Διαπίστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου UKAS, όπου είναι και ο μοναδικός εθνικός φορέας διαπίστευσης που αναγνωρίζεται από την Βρετανική κυβέρνηση. Τι σημαίνουν στην πράξη αυτές  οι πιστοποιήσεις;

Το επίκεντρο του ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 15224 είναι οι κλινικές διαδικασίες και η διαχείριση του κινδύνου τους, προκειμένου να προωθείται η υγειονομική περίθαλψη καλής ποιότητας. Το πρότυπο καθορίζει απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας όπου ένας οργανισμός πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς την ικανότητά του:

α) να παρέχει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που πληρούν τις απαιτήσεις των ασθενών, καθώς και τις ισχύουσες κανονιστικές απαιτήσεις και τα επαγγελματικά πρότυπα

β) να ικανοποιεί τα ενδιαφερόμενα μέρη με τα οποία συναλλάσσεται μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς βελτίωσης του συστήματος διαχείρισης, των κλινικών διαδικασιών και της διασφάλισης της συμμόρφωσης προς τις 11 απαιτήσεις που αφορούν ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή:

  • Κατάλληλη και σωστή φροντίδα
  • Διαθεσιμότητα
  • Συνέχεια της φροντίδας
  • Αποτελεσματικότητα
  • Αποδοτικότητα
  • Ισότητα
  • Τεκμηριωμένη Φροντίδα
  • Φροντίδα με επίκεντρο τον ασθενή
  • Συμμετοχή των ασθενών
  • Ασφάλεια των ασθενών
  • Τήρηση των προθεσμιών / προσβασιμότητα

Εξελίσσουμε τις γνώσεις μας

Στην Αθηναϊκή Mediclinic, παραμένοντας πιστοί στην ανθρώπινη προσέγγιση στον ασθενή και με τεκμηριωμένη την θετική γνώμη των ασθενών μας, αλλά και των ιατρών συνεργατών μας για εμάς: συγκεντρώσαμε πάνω από 200 Ιατρικά Πρωτόκολλα διαθέσιμα στους συνεργάτες ιατρούς μας και οργανώσαμε πάνω από 130 εκπαιδεύσεις για το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Ανανεώσαμε και συνεχίσουμε να ανανεώνουμε ιατρικό εξοπλισμό, με συνεχή παρακολούθηση τόσο της καλής λειτουργίας του υπάρχοντος, αλλά και αξιολογώντας τους προμηθευτές μας. Το χαμόγελο και η φροντίδα που παρέχεται στην Κλινική μας, πηγάζει από την σιγουριά ότι είναι και η καταλληλότερη για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Η Διοίκηση της Αθηναϊκής Mediclinic, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού περιβάλλοντος για τους ασθενείς της και το προσωπικό της, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων της. Οι βασικοί στόχοι της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Αθηναϊκή Mediclinic είναι

α) η επέκταση των γνώσεων του υγειονομικού προσωπικού και

β) η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών για την ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των ασθενών της.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των υγειονομικών (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης, για όλους εμάς στην Αθηναϊκή Mediclinic έχει εξαιρετική σημασία.

Η ευθύνη των υγειονομικών για διά βίου εκπαίδευση θεωρείται για εμάς ως αξίωμα. Ωστόσο, οι ραγδαίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία και την κοινωνική οργάνωση έχουν αναδείξει την ανάγκη για μια αναδιαμόρφωση του επιδιωκόμενου ρόλου του υγειονομικού.

Ασφαλείς υγειονομικές εγκαταστάσεις, με σεβασμό στους ασθενείς

Η Αθηναϊκή Mediclinic παρέχει ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον. Αντιμετωπίζει με ασφάλεια και ταχύτητα όλα τα ιατρικά περιστατικά και προσφέρει ποιότητα στη νοσηλεία χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς της.Με εύκολη πρόσβαση στην «καρδιά» της Αθήνας, με φιλικές και απλές διαδικασίες και σε συνεργασία με τον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα, η Αθηναϊκή Mediclinic συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ασθενή.

Η Αθηναϊκή Mediclinic για το 2022 εξυπηρέτησε στις εγκαταστάσεις της:

21.915 ασθενείς, έγιναν 29.805 ιατρικές επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 8.224 νοσηλείες εκ των οποίων οι 6.967 ήταν χειρουργικά περιστατικά. Τα 5.695 ήταν χωρίς διανυκτέρευση, καθώς η Αθηναϊκή Mediclinic υποστηρίζει τη χειρουργική χωρίς διανυκτέρευση, καθώς και τις θεραπευτικές αγωγές σε εξωνοσοκομειακή βάση.

Στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Mediclinic παρέχεται νοσηλεία μίας ημέρας, στην οποία αντιμετωπίζεται άμεσα ο ασθενής χωρίς να απαιτείται η παραμονή του στην κλινική. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση του ασθενούς που γνωρίζει ότι θα επιστρέψει άμεσα και με ασφάλεια στο οικείο περιβάλλον του και σύντομα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Επίσης, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης του σε λοιμώξεις ή ιώσεις που αναπτύσσονται σε νοσοκομειακό χώρο.

Στην Αθηναϊκή Mediclinic αυτό αποδεικνύεται καθημερινά μέσω των καταγεγραμμένων μηδενικών νοσοκομειακών λοιμώξεων.

H Αθηναϊκή Mediclinic κερδίζει τη καρδιά των ασθενών της

Όλοι μας στην Αθηναϊκή Mediclinic ασπαζόμαστε την φιλοσοφία να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας με ποιότητα, γνώση, ανθρωπιά και απόλυτο σεβασμό στην ιατρική επιστήμη, βάζοντας πάνω από όλα τον άνθρωπο και την υγεία του.

Η κριτική των ασθενών μας, οι οποίοι μας αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν, αποτυπώνεται στο Google Reviews, όπου οι κριτικές αυτές δημιουργούν μια βαθμολογία. Η Αθηναϊκή Κλινική έχει λάβει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες (3,9/5,0) και με ιδιαίτερα υψηλή θέση στην κατάταξη μεταξύ των κλινικών και θεραπευτηρίων, κατατάσσεται μεταξύ των τριών πρώτων κλινικών σε ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ένας άλλος ιδιαίτερα σημαντικός δείκτης ικανοποίησης και αξιολόγησης των υπηρεσιών είναι το Net Promoter Score (NPS). Το NPS ως μεθοδολογία αξιολόγησης της σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μίας εταιρίας ή κλινικής με τους πελάτες ή ασθενείς της. Ο συγκεκριμένος δείκτης εξάγει το ποσοστό των πελατών/ασθενών οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προτείνουν τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν σε άλλους. Και εδώ συναντάμε απόλυτα ικανοποιημένους ασθενείς από τις υπηρεσίες που έχουν χρησιμοποιήσει και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ή να τις προτείνουν σε τρίτους. Για την Αθηναϊκή Κλινική το απόλυτο νούμερο είναι 54, ένα από τα υψηλότερα σε σύγκριση με το μέσο όρο του κλάδου υπηρεσιών υγείας.

Υπηρεσίες και καινοτομίες

Στα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic οι ασθενείς μπορούν να επισκεφτούν γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους στον ίδιο χώρο, κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο απλή, ενώ παράλληλα Ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Αθηναϊκή Mediclinic, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και διαχείρισης χρόνιων και μη ασθενών και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, έκτακτα ή προγραμματισμένα.

Στην Αθηναϊκή Mediclinic, η σωστή πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό λειτουργεί ένα σύγχρονο τμήμα Check-up που προσφέρει αποτελεσματική και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Στην Αθηναϊκή Mediclinic λειτουργεί Κέντρο Μαστού το οποίο διακρίνεται για το επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και για τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό του. Διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο, σύγχρονα και εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας, υψηλής ευκρίνειας εξοπλισμό στον τομέα της απεικόνισης και πλήρη διαγνωστικά εργαστήρια επιτυγχάνοντας την παροχή αξιόπιστων και εξατομικευμένων υπηρεσιών υγείας προσαρμοσμένων στις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Συγκεκριμένα, στην Αθηναϊκή Mediclinic προτείνουμε και εφαρμόζουμε τη μέθοδο της τριπλής εκτίμησης (triple assessment) που περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση Mαστού με πλήρη λήψη ιστορικού και ψηλάφηση
  • Απεικόνιση Μαστού με Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα μαστών
  • Διαδερμική Bιοψία Μαστού, παρακέντηση με λεπτή βελόνη και κυτταρολογική εξέταση (FNAC) ή κόπτουσα βελόνη και ιστολογική εξέταση (FNAB), σε περίπτωση παρουσίας ευρημάτων και όπου απαιτείται

Η Μέθοδος της Τριπλής Εκτίμησης (Τriple Assessment) αποτελεί τη μόνη αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού με ποσοστό ευαισθησίας στη σωστή διάγνωση 97-99%.

Πρωτοπορώντας σε καινοτομίες για άλλη μια φορά η Αθηναϊκή Mediclinic με τους ιατρούς της συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και πραγματοποιεί live streaming χειρουργεία σε ασθενείς με απ’ ευθείας αναμετάδοση. Μέσα στο 2023 πραγματοποίησε και αναμετάδωσε οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις οπίσθιου ημιμορίου υαλοειδεκτομής σε ασθενείς με απ’ ευθείας αναμετάδοση live-streaming, στις 26 Ιουνίου και στις 9 Δεκεμβρίου, στο «Milano Retina Meeting».

Πρέπει να αναφερθεί ότι, στην Αθηναϊκή Mediclinic πραγματοποιούνται σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι λαπαροσκοπικής χειρουργικής, και άλλες νέες και αναίμακτες ή ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι, οι οποίες παρέχουν ταχεία ανάρρωση, βέλτιστα αποτελέσματα και απόλυτη ασφάλεια.

10 λόγοι για να επιλέξετε την Αθηναϊκή Mediclinic

  • Έχει πιστοποιηθεί με το Διεθνές Πρότυπο στον τομέα της υγείας EN15224
  • Είναι μία ποιοτική και προσιτή κλινική σε όλους
  • Συνεργάζεται με τον Δημόσιο Φορέα Ασφάλισης
  • Διαθέτει κορυφαίο επιστημονικό προσωπικό
  • Διαθέτει σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
  • Διαθέτει εξωτερικά ιατρεία πλήρως εξοπλισμένα, με τμήμα επειγόντων περιστατικών
  • Παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα και φιλική αντιμετώπιση
  • Διαθέτει άνετο και φιλικό περιβάλλον
  • Λειτουργεί καθημερινά 24 ώρες, 365 ημέρες το χρόνο και έχει εύκολη πρόσβαση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Σας εξασφαλίζει ταχύτατη εξυπηρέτηση και πλήρη εργαστηριακό έλεγχο σε ένα από τα πλέον αξιόπιστα διαγνωστικά βιοχημικά εργαστήρια

Διαβάστε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και δείτε την προσφορά στα check up της Αθηναϊκής Mediclinic.

Καταστροφές

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ανθρώπων: οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι, στην κακοκαιρία Daniel

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους στις πιο δύσκολες στιγμές. Πολλές φορές, αυτές είναι στιγμές απώλειας και θρήνου. Ο Ηλίας

διαβαστε περισσοτερα »
Back To Top